Dr. Bagdy Emőke pszichológus

Előadásának címe: "Érzelmi és szociális intelligencia"

Vendégünk volt: 2011. december 14.


A pszichológusról bővebben a Tovább gombra kattintva olvashattok!

 

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, 2010-től professor emeritus.

1968-tól az Országos Ideg- és Elmegyógyászati Intézetben dolgozott pszichológusként. 1985-ben kezdte a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen a pszichológiai oktatás megszervezését. itt volt a Személyiség és Klinikai Pszichológiai Tanszék vezetője, a Debreceni Orvostudományi Egyetemen pedig 1985-től 1987-ig az orvosi pszichológia oktatója. A ’90-es évek közepén tevékeny szerepet játszott a szupervízori szakirány hazai meghonosításában.

Az utóbbi 42 évben 1600 tudományos előadást tartott. 12 saját szakkönyve van, 24 könyv szerkesztője. 104 szakkönyv fejezet írója, 9 tankönyv jegyzet illetve 25 tankönyv fejezet szerzője. 200 tudományos tanulmánya van és megszámlálhatatlan recenzió, pályázat, félszáz média szereplés kötődik a nevéhez.

"Mindig szerettem tanítani és lelket gyógyítani. Ezt teszem ma is, és tanítok „nem középiskolás fokon” a média minden csatornáján és mindenütt, ahová hívnak, és ahol terjeszthetem a pszichológiai ismereteket. Remélem, sokáig végezhetem ezt a szolgálatot. Mégsem időt kérek a sorstól, hanem csak azt, hogy szabott életidőmben mindig a személyes érdekeltségen túlmutató értelme legyen annak, amit teszek" (Bagdy Emőke, Napút 2010/10)

Kövess bennünket!

Események