Dr. Kurdics Mihály nyugállományú rendőr alezredes

Előadásának címe: "A kábítószer itt van testközelben!"

Vendégünk volt: 2013. október 1.Az alezredesről bővebb információt a Tovább gombra kattintva lehet elérni!

Bűnügyes rendőrtisztként 1984-től kezdődően foglalkozott a kábítószerek kérdéskörével: a felderítéssel és a megelőzés gyakorlati kérdéseivel. Az 1998-ban történt nyugállományba vonulásáig, a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, nyomozóként, majd a megyei bűnügyi osztály vezetőjeként dolgozott.

1996-ban jelent meg „A kábítószer itt van testközelben” című kézikönyve. A könyv második, majd harmadik kiadására 1999-ben és 2003-ban került sor, s ezek a változatok már az 1999. március 1-jén, és a 2003. március 1-jén hatályba lépett jogszabályi változásokat is követték.

Nyugállományba vonulását követően a drogprevenció területén hasznosítta a több, mint 20 év alatt összegyűjtött gyakorlati tapasztalatait. Óraadó előadóként tanárképző főiskolákon, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Intézetében és a Magyar Honvédség Egészségvédelmi Intézete drogprevenciós programjában, folyamatosan oktatja a kábítószerekkel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteket.

Drogprevenciós programjait a PHOENIX Pharma Rt. 2000-től kezdődően rendszeresen beiktatja a gyógyszerészek és gyógyszertári asszisztensek továbbképzésének rendszerébe.

Kövess bennünket!

Események