Miért jó szakkollégistának lenni?

Györkei Attila kertészmérnök hallgató

Mi is az a szakkollégium? Nekem egy helyet jelent, ahol le tudok pihenni mindennap. Ahova szívesen megyek vissza iskola után, ahol nemcsak emberek, hanem barátok közt vagyok. És még sok mindent, de nem férne ki ide.
Györkei Attila vagyok, 2011-ben kezdtem a KEFO Kertészeti Főiskolai Karán, kertészmérnöknek tanulok. Először furcsa volt, hogy az egyetlen „kertis” vagyok a szakkollégiumban, de most már nem az. Mindenki elfogadta, és már nem néznek teljesen hülyének, ha nem értem a programozás, a műszaki rajzok és hasonlók világát.
Nagy lehetőség ez, hogy itt lehetek, mert rengeteg, a szakmámon kívüli témába szerezhetek betekintést a szakkollégiumi előadások alkalmával, és nekem is kihívás, hogy úgy adjam elő a témámat, hogy az lekösse a GAMF-osok és TK-sok figyelmét.
A közösség remek, nincs az a szakadék gólya és végzős közt, hogy „én nem beszélek egy gólyával” és hasonlók. Bármiben kérhetek tőlük segítséget, akár iskolai vagy iskolán kívüli témában is.
Még csak egy félévet végeztem el, de nagy segítségnek érzem a szakkollégiumot. Motivációnak remek, hogy meglegyen az átlagom, mert szétnézve a többi szinten, nincs még egy ilyen közösség. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogyha lehetősége van, jöjjön ide.

Kastély Vivien műszaki menedzser szakos hallgató

Immár 3. éve, hogy szakkollégista vagyok, de a mai napig emlékszem arra a bizonytalan „igen” válaszra, amit a főiskolás éveimet megelőző hónapban mondtam a szakkollégiumhoz való tartozásra. Életem egyik legjobb döntésének tartom azóta is.
Sokszor és sokan kérdezték már, mit jelent nekem a szakkollégium, vagy az, hogy szakkollégistának vallhatom magam. Megbecsülést, egy remek összetartó és segítőkész csapatot, ösztönző erőt a tanuláshoz – talán. Viszont a milliónyi ki nem mondott, de átélt dolog teszi igazán szerethetővé a Homokbányai Kollégium 103-as épületének 7-es szintjét, azt a helyet és közeget, amit már szinte az otthonomnak tekintek.
Aki nem hiszi, járjon utána… ;)

Kulcsár Gergő

Az első évemet hasonlóan kezdtem, mint a legtöbb GAMF-os hallgató. Tele szórakozással és élményekkel a hátam mögött, ugyanakkor a szakadék szélén állva rádöbbentem, hogy nem csak az időmet, hanem a tehetségemet is pocsékolom. A szakkollégiumi előadásokat látogatva jöttem rá, hogy egy ilyen közösség az, amely motiválni és segíteni tud abban, hogy azokkal a dolgokkal is foglalkozzam, amelyek a tanórákon kívül érdekelnek. Bátran mertem kérdezni és jól esett, hogy mindenki hajlandó volt szánni rám az idejéből. Bárhová mentem, mindenhol nyitott ajtók vártak. Most már tudom, hogy jó döntés volt ide jelentkezni és javítani az átlagomon, hogy bekerülhessek. Ha nem így tettem volna, lehet, hogy már költségtérítéses képzésben végezném a felsőoktatási tanulmányaimat., pedig csupán szemléletváltásra és egy jó társaságra volt szükségem. Nekem bevált!

Ványi Rajmond mérnökinformatikus

Első élményem a szakkollégiummal kapcsolatban az volt, amikor a GAMF Karon sétálva megpillantottam egy plakátot egy érdekes előadással kapcsolatban. Elmentünk erre az előadásra a barátaimmal és meglepődve tapasztaltuk, hogy “családias” hangulatú, felettébb érdekes előadásokat hallottunk.Nem nagyon volt fogalmunk még akkor, hogy mi is igazán az a szakkollégium, így amikor beszédbe elegyedtünk az ott lakókkal, akkor kellemes meglepetésként barátian és jókedvűen társalogtunk velük.
Ezidőben én a Homokbányai Kollégiumban laktam elsőéves mérnök informatikus hallgatóként. Nem volt kedvem ahhoz, hogy beköltözzek a GAMF Kar területére csak azért, hogy szakkollégista lehessek, hiszen a barátaim nagy része ott volt kollégista, ahol én. Ezután a sors úgy hozta, hogy a szakkollégium kiköltözött a Homokbányai Kollégiumba. Így számomra minden adott volt ahhoz, hogy én is beadjam a jelentkezésemet. Azóta 2 év is eltelt; rengeteg remek előadást hallgattam itt, mindamellett a tapasztalat mellett, amit itt szereztem azzal, hogy én magam adtam elő a többiek számára.
Ha valaki megkérdezné, hogy miért jobb a szakkollégium lakójának lenni, mint kollégistának, azt mondanám neki, hogy nem jobb. Egyszerűen MÁS, amit nem lehet elmondani. Át kell élni. :)

 

 

Kövess bennünket!

Események